Saturday, October 4, 2008

Klubbmötena

En grym grej med att arrangera en klubb är att man styr upp klubbmöten. Istället för att träffas och ha kul så styr man upp ett möte och har kul. Det blir seriöst, vuxet och man får användning av Mötesprofilen på nallen.

Det bra att sitta på möte när någon ringer och man får säga att man sitter på möte. Personen som ringer förstår då hur viktig man är som sitter på möte. Och framför allt hur oviktig personen som ringer är - det är bäst när de inte har något att säga och tänkte bara kolla läget. Då brukar de framstå som töntar helt utan liv och någonting viktigt att göra.
Om de nu har något att säga så måste de komma fram till det direkt. Småpratet måste personen fetglömma. Han/hon stör ju redan råmycket som ens ringer en sån här tid då folk sitter i möte.

Personens underläge gentemot mig är så ofantligt stort i båda situationerna, detta utan att jag egentligen har behövt göra nått. Jag sitter bara på ett möte. Ett viktigt möte. För ett möte är alltid viktigt. Det framgår av namnet. Mö och te. 
En viktig förutsättning för hela möteskulturen är nog att ingen utomstående vet vad som försigår på mötet. Att ingen utomstående ska få veta vad som försigår bakom de stängda dörrarna. Det blir spännande och mytomspunnet oavsett vad mötet nu igen handlade om.

Om mötet handlar om att ordna världens fest kan det inte var annat än förnedrande att inte veta vad dom pratar om på mötet. Förnedrande och spännande. Kul och roligt. Nyfikenheten ökar och längtan eskalerar.
Till den 31 Okt då resultatet av mötena ska redovisas. 

1 comment:

Jag heter inte peter said...

Är inte så fresh på bilden, hade du inte kunnat ta någon nyare än en bild från -06? Fast vi hade ju schyssta tjejer på mötet i alla fall.